Onderhoud tuinmeubel - Breed Metaal
☑️ Gratis verzonden
☑️ Gemaakt in Nederland
☑️ Eenvoudig te assembleren

☑️  Altijd gratis verzending   ☑️  Gemaakt in Nederland   ☑️  Eenvoudig te assembleren

Onderhoud tuinmeubel

Hoe onderhoud je een tuinmeubel? Wij leggen het uit. Het onderhoud van een tuinmeubel is eenvoudig en als je dit regelmatig uitvoert kan je jarenlang plezier beleven van jouw meubelen.

In onderstaande stappenplan staat duidelijk beschreven hoe je het beste jouw tuinmeubelen onderhoud. Het beste doe je dit twee keer per jaar.

Lijst benodigdheden

Instructies

  1. Maak tuinmeubelen schoon met een zachte borstel en zeep.

    Kies voor een ‘zachte’ zeep zoals Groene Zeep. Het is niet nodig om een aggresief schoonmaakmiddel te gebruiken bij het schoonmaken van je meubelen. Tip: maak de meubels schoon na een regenbui. Het vuil is dan al wat losgeweekt en dit maakt het schoonmaken makkelijker.

  2. Spoel je meubelen schoon na het reinigen met zeep. Doe dit met water uit een slang of gebruik een emmer water met een zachte borstel. Gebruik nooit een hogedrukreiniger! Hiermee beschadig je het hout.
  3. Het is nu tijd om het hout te oliën. Laat de meubelen minimaal 24 uur drogen voordat je olie aanbrengt. Het is namelijk belangrijk dat het hout goed droog is. Je brengt de olie aan met een doek. Elke grote bouwmarkt verkoopt wel tuinmeubelolie zoals bijvoorbeeld bij de Hornbach.

schoonmaken tuinmeubel zeep

Vergrijzen

Alle soorten hardhout vergrijzen na verloop van tijd. Je zult daardoor de eerste jaren zien dat het hout steeds grijzer wordt. Dit komt door de weersinvloeden en geeft het houten meubel juist een rustieke uitstraling. Als je dit wil voorkomen is het dus belangrijk de meubelen twee keer per jaar met olie te behandelen.

onderhoud tuinmeubelen

Wil je het hout beschermen tegen deze verkleuring, dan is het nodig om de planken te voorzien van een extra beschermlaag. Je kan dan de planken blank lakken of zelfs een kleur geven. Het is ook mogelijk het hout van een laag olie of beits te voorzien. Hierdoor kan de kleur van het eiken ook naar wens worden aangepast.

Wij raden aan om twee keer per jaar het hout opnieuw te voorzien van een laag olie. Dit kan je ook met een kwast aanbrengen. Daardoor is het niet nodig de planken te demonteren en dat is wel zo fijn. Gebruik een meubelolie. Om zeker te weten dat de olie zorgt voor de gewenste kleur, raden we aan eerst de olie op een klein stukje hout aan te brengen aan de onderzijde van het meubel.

Het aanbrengen van de olie is maximaal een half uur werk en verlengt de levensduur van je bank aanzienlijk.

olie tuinmeubel gevelbank

Onderhoud eiken tuinmeubel

We hebben ook een blog geschreven voor het onderhouden van een eiken meubel, namelijk onze eigen gevelbank. Hier lees je er meer over.

Ben je geïnteresseerd geworden in het fenomeen gevelbank? Klik hier voor meer informatie over de gevelbank van Breed Metaal.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.