Onderhoud gevelbank - Breed Metaal
☑️ Volgende werkdag verzonden
☑️ Gratis verzonden
☑️ Gemaakt in Nederland
☑️ Eenvoudig te assembleren

☑️  Volgende werkdag verzonden   ☑️  Altijd gratis verzending   ☑️  Gemaakt in Nederland   ☑️  Eenvoudig te assembleren

Onderhoud gevelbank

Hoe onderhoud je het beste jouw gevelbank? In deze blog leggen we uit hoe je het beste een gevelbank kan onderhouden.

Onze gevelbank is gemaakt van constructiestaal en de planken zijn van Hollands eiken. Het staal is voorzien van een anti-roest laag aangebracht door middel van verzinken. Hierna is er ook nog eens een dubbele poedercoat laag op het staal aangebracht. Dit zorgt ervoor dat onder normale omstandigheden het staal voor wel 30 jaar beschermd is tegen roest.

Alle bouten en moeren zijn uitgevoerd in roestvrijstaal en verlengen de levensduur van de bank aanzienlijk t.o.v. bevestigingsmiddelen van gewoon staal.

De stalen onderdelen van de gevelbank behoeven daarom nagenoeg geen onderhoud.

gevelbank 1 meter opgeklapt

Het zitvlak van de bank is gemaakt van Hollands eiken. Eiken is een hardhoutsoort die enorm weersbestendig is. Je zult de eerste jaren zien dat het eiken steeds grijzer wordt. Dit komt door de weersinvloeden en geeft het eiken juist een rustieke uitstraling. Klik hier voor foto’s van de gevelbank van Breed Metaal.

onderhoud tuinmeubelen

Wil je het hout beschermen tegen deze verkleuring, dan is het nodig om de planken te voorzien van een extra beschermlaag. Je kan dan de planken blank lakken of zelfs een kleur geven. Het is ook mogelijk het hout van een laag olie of beits te voorzien. Hierdoor kan de kleur van het eiken ook naar wens worden aangepast.

Olie

Gebruik je olie, dan raden we aan om elk jaar de planken opnieuw te voorzien van een laag olie. Dit kan je ook met een kwast aanbrengen. Daardoor is het niet nodig de planken te demonteren en dat is wel zo fijn. Gebruik een meubelolie. Om zeker te weten dat de olie zorgt voor de gewenste kleur, raden we aan eerst de olie op een klein stukje hout aan te brengen aan de onderzijde van de bank.

Het aanbrengen van de olie is maximaal een half uur werk en verlengt de levensduur van je bank.

Lak

Er zijn verschillende blanke lakken te krijgen op de markt. Blank betekend dat er geen pigment in de lak zit. De verf die op je deurpost zit, heet officieel ook ‘lak’ maar heeft wit pigment erin zitten.
Het voordeel van een lak is, dat je deze maar 1 keer hoeft aan te brengen. Wij raden aan om voor een PU-lak te gaan. (polyurethaan) Een merk waar 1 van onze klanten goede ervaringen mee heeft is Skylt Original.
Deze lak geeft een matte uitstraling waardoor je amper ziet dat het hout behandelt is.

olie tuinmeubel gevelbank

 

Wil je de planken toch in een geheel andere kleur lakken? Dan is het heel eenvoudig om de planken te verwijderen. Gebruik een steeksleutel maat 13 om de moeren aan de onderzijde van het zitvlak los te draaien. Vervolgens kan je de planken losmaken. Wij raden aan om de slotbouten in de planken te laten zitten.

Meer informatie over het onderhoud vind je hier.

kleuren gevelbank

Lees hier de volgende blog in de serie: Type gevelbank – opklapbaar of vast

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.