Klapbank muur - Alle info over klapbanken - 3 tips - Breed Metaal
☑️ Gratis verzonden
☑️ Gemaakt in Nederland
☑️ Eenvoudig te assembleren

☑️  Altijd gratis verzending   ☑️  Gemaakt in Nederland   ☑️  Eenvoudig te assembleren

Klapbank muur – Alle info over klapbanken – 3 tips

  Add a header to begin generating the table of contents
  Ben jij op zoek naar een klapbank maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Deze gids geeft je alle informatie die je nodig hebt om straks jouw perfecte klapbank te kunnen kiezen.

  Inleiding Klapbank

  Er zijn verschillende types klapbanken verkrijgbaar. Wij hebben ze op een rijtje gezet om je meer duidelijkheid te geven bij het zoeken naar de perfecte oplossing voor jou. Kies jij voor een klapbank die omhoog klapt, omlaag klapt, of allebei kan?

  Naam: Klapbank, Gevelbank of Muurbank

  Er zijn drie benamingen die gebruikt worden voor bankjes die aan de muur gemonteerd worden. Gevelbank wordt het meest gebruikt. Zowel muurbank als klapbank wordt ook gebruikt. De naam muurbank geeft aan dat de bank aan een muur bevestigd kan worden waarbij een gevelbank doet lijken dat deze alleen geschikt is voor een (buiten)gevel. Echter is dit vaak gewoon een andere naam voor hetzelfde type product. Een klapbank is een bankje dat een zitting heeft dat kan ‘klappen’. Best logisch toch? Sommige gevelbanken/muurbanken kunnen dit namelijk niet. Een klapbank zie je vaak wanneer de stoep smal is, gebruikers niet willen dat onbekenden op hun bankje gaan zitten, of als er schoonmaakdiensten door de straat komen met veegmachines.

  Klapbank opklapbaar of neerklapbaar

  Sommige klapbanken kunnen zowel omlaag als omhoog klappen. De meeste kunnen echter slechts 1 van deze twee. Let hier dus op bij het kopen van je klapbank.
  Klapbank breed metaal
  Klapbank Breed Metaal – kan zowel omhoog als omlaag klappen
  In de blog Gevelbank kopen – Waar je op moet letten hebben we hier al meer over geschreven.

  Type klapbank

  Klapbankjes zijn er in twee versies; banken waarbij het zitvlak naar beneden klapt (neerklappen/neerklapbaar) en waarbij het zitvlak naar boven klapt (opklappen/opklapbaar). Er zijn ook versies die beide kunnen en je altijd de mogelijkheid geven de beste keuze te maken. Ook onze gevelbank is zo ontworpen dat het zitvlak zowel omhoog als naar beneden geklapt kan worden. 

  Opklappen

  Klapbanken waarbij het zitvlak omhoog klapt zijn vaak niet praktisch wanneer je ze onder een raam monteert. Ze zullen omhoog geklapt een deel van je raam bedekken. Dit blokkeert je uitzicht en je kan dan beter een klapbank kiezen die omlaag klapt. Een opklapbare bank is dan niet helemaal geschikt. Het is echter wel handig als je bijvoorbeeld een tuintje onder je klapbank wil plaatsen. klapbank breed metaal

  Neerklappen

  Klapbanken waarbij het zitvlak omlaag klapt zijn er ook. Er moet wel voldoende ruimte onder de opgehangen bank zitten om het zitvlak omlaag te klappen. Wil je de bank extreem laag ophangen dan kan het beter zijn om een opklapbare bank te kopen omdat zo’n klapbank anders bij het omlaag klappen tegen de stoep komt. Ook als je een lichtschacht naar je kelder hebt zitten onder de klapbank kan het beter zijn een klapbank te kiezen waar de zitting omhoog klapt. Zo blokkeer je het licht niet.
  gevelbank opklapbaar of vast Breed Metaal
  Lichtschacht onder de bank

  Rugleuning

  Er zijn tevens opklapbare banken te koop met een geïntegreerde rugleuning. Deze klapbanken bieden extra comfort door extra rugsteun te bieden. Het grootste nadeel van deze constructie treed op wanneer men de bank voor een raam met overstekend kozijn wil monteren. De Gijs Gevelbank heeft bijvoorbeeld een rugleuning. Omdat het kozijn voorbij de muur uitsteekt kan de bank niet altijd goed gemonteerd worden. De rugleuning moet dan onder het kozijn komen. Hierdoor is het  vooraf soms moeilijk te zien of de klapbank geschikt is voor plaatsing op jouw gevel.

  De 3 tips

  1. Bedenk van tevoren goed of je de zitting naar boven of beneden wil klappen. Weet je het nog niet, kies dan voor bankje dat allebei kan.
  2. Bekijk onze blog ‘Vergelijking van merken’ om alle merken en hun voor/nadelen op een rij te zien.
  3. Heb je een gevelbank gekocht? Denk dan ook aan het onderhoud zodat je nog langer kan genieten van je bankje. Lees hier meer over het onderhouden van je klapbank.
  Hopelijk heb je iets gehad aan de informatie in deze blog? Mocht je nog vragen hebben, dan geven we je graag advies over welk type klapbank geschikt is voor je. Heb je interesse in een klapbank? Klik hier om naar onze webshop te gaan. Lees hier de volgende blog in deze serie: Hoe monteer ik een gevelbank met pluggen

  Laat een reactie achter

  Your email address will not be published.