Ideale hoogte om je gevelbank op te hangen - Breed Metaal
☑️ Gratis verzonden
☑️ Gemaakt in Nederland
☑️ Eenvoudig te assembleren

☑️  Altijd gratis verzending   ☑️  Gemaakt in Nederland   ☑️  Eenvoudig te assembleren

Gevelbank in de zon

Ideale hoogte om je gevelbank op te hangen

Een gevelbank zit alleen lekker als deze op de ideale hoogte hangt. In tegenstelling tot een stoel met poten, is het aan jou om de bank goed te monteren. Wat is de ideale hoogte om je gevelbank op te hangen?
Het grote voordeel is dat je zelf de hoogte kan kiezen. Ben je nou een lang persoon en zit je liever wat verder van de grond? Dan hang je de gevelbank gewoon wat hoger op. Ben je wat kleiner? Dan vice versa.

Waar je in de winkel 20 stoelen moet proberen voordat je eindelijk eentje vindt die lekker zit, kan je de gevelbank zelf op de goede hoogte hangen. Maar wat is nou jouw perfecte hoogte? Lees hieronder verder.
Wil je weten hoe je het beste een gevelbank ophangt? We hebben alle informatie voor het ophangen van een gevelbank samengevat in deze blog.

Vuistregel

De ideale hoogte zit meestal tussen de 42 en 48 cm. Dit is voor 95% van de mensen (in Nederland) een goede zithoogte. Natuurlijk verschilt het per persoon wat de ideale hoogte is.

Ideale zithoogte

Om jouw ideale hoogte te bepalen volg je een simpel stappenplan. Hoe gaat het in zijn werk lees je hieronder.

Stappenplan opmeten ideale hoogte gevelbank

  1. Zoek een meubel of object in huis waar jij comfortabel op zit. Het beste kan je kiezen voor een hard oppervlak zoals een houten kruk
  2. Meet de hoogte vanaf de grond tot het zitvlak van het meubel
  3. Schrijf de gemeten hoogte op, dit is jouw ideale hoogte!
  4. Heb je huisgenoten of een partner? Dan is het verstandig ook om hun mening te vragen. Laat ze ook hun ideale hoogte bepalen. Schrijf deze op
  5. Het is verstandig om de laagste hoogte te nemen als de hoogte waar je het zitvlak van de gevelbank wil hebben.
  6. Ben je van plan kussens te plaatsen op de gevelbank? Hou hier dan rekening mee en hang de gevelbank iets lager op, dan je eerder gemeten hoogte. Wanneer je dan de kussens plaatst, zit je niet ineens te hoog.

Zithoogte gevelbank Ideale hoogte gevelbank

Klik hier om de gevelbank van Breed Metaal te bekijken in onze webshop. Ga naar webshop.

Gevelbank omlaag klappend

Kies je er voor om de zitting van je gevelbank omlaag te klappen. Dan heb je een minimale hoogte waarop de gevelbank opgehangen moet worden. Anders komt de zitting bij het omlaag klappen tegen de grond.

Bij de gevelbank van Breed Metaal is het zo dat je de zithoogte uitkomt op minimaal 47cm. Hang je de gevelbank hoger op, dan zal er meer ruimte ontstaan tussen de plank en de stoep wanneer je de zitting omlaag hebt geklapt.

Vragen?

Heb je nog vragen na aanleiding van dit stappenplan? Stuur ons dan gerust even een berichtje. We helpen je graag verder om voor jou de perfecte oplossing te verzinnen. Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Het is ook mogelijk de gevelbank door ons te laten monteren. Lees hier meer.

Lees hier de volgende blog in deze serie: Hoe maak je zelf een gevelbank?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.