Optrekstang ophangen in deuropening / deurpost - Breed Metaal
☑️ Gratis verzonden
☑️ Gemaakt in Nederland
☑️ Eenvoudig te assembleren

☑️  Altijd gratis verzending   ☑️  Gemaakt in Nederland   ☑️  Eenvoudig te assembleren

Optrekstang ophangen in deuropening / deurpost

Snel Navigeren

Wil je een optrekstang ophangen in je deurpost zodat je er veilig mee kunt sporten? In deze blog leggen we uit hoe je een optrekstang in je deurpost monteert op de juiste wijze. Wil je specifieke montage informatie voor optrekstangen voor aan de muur of plafond? Ga dan naar het artikel over ophangen optrekstang muur en plafond.

Omdat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn hebben wij voor jou een uitgebreide handleiding geschreven hoe je een optrekstang moet monteren / installeren in je deur of deurpost.

Optrekstang installeren zonder schroeven en zonder boren

Online zien we veel thuis sporters die een optrekstang zoeken waarbij je niet hoeft te boren. Dit is natuurlijk een fijn idee. Zonder gereedschap en installatie kun je dan meteen beginnen aan je oefeningen. Echter is, terecht, bijna altijd de vraag van de thuissporters of dit veilig is.

Een optrekstang ophangen zonder schroeven is geen veilige optie. Er zijn systemen die beloven veilig te zijn en zonder schroeven gemonteerd kunnen worden maar we kennen allemaal de video waarin iemand lelijk ten val komt tijdens het optrekken.

Een goede gezondheid is erg belangrijk en daarom is veilig sporten een must. Onze conclusie is dan ook dat een optrekstang zonder schroeven geen veilige optie is. Nog niet overtuigd? Hier nog wat meer videomateriaal als je niet overtuigd bent.

Optrekstang ‘The Bar’ van Breed Metaal

We hebben een optrekstang ontworpen met als gedachte om jou thuis veilig te laten sporten. We hebben ervoor gekozen wel schroeven te gebruiken in ons ontwerp, om maximale veiligheid te garanderen.

In deze video kun je zien hoe je de optrekstang ‘The Bar’ installeert in de deuropening.

Zoals in de bovenstaande video te zien is, zijn er slechts een paar simpele stappen nodig voor een veilige installatie.

Optrekstang the bar onderdelen

Installatie van de optrekstang

Voor zowel de optrekstang van Breed Metaal als van andere merken gelden ongeveer dezelfde montage stappen voor het ophangen van je optrekstang in de deurpost. Samenvattend zijn de stappen:.

1. Bepaal de juiste positie/hoogte van optrekstang. Probeer de optrekstang altijd zo hoog mogelijk in de deurpost te hangen maar zorg dat je minimaal 8 cm ruimte boven de stang aanhoudt. Anders heb je niet genoeg ruimte voor je handen.

2. Teken de positie van gaten aan beiden zijden van kozijn af op het hout met een potlood. Heb je een donker geverfd kozijn, dan heb je wellicht een stift nodig.

3. Boor de gaten van de benodigde grootte en diepte, let op dat je de juiste diameter gebruikt. Voor optrekstang ‘the Bar’ raden we een 3 milimeter boor aan.

4. Schroef de beugels of doppen vast met een boormachine of schroevendraaier

5. Stel of zaag de tussenstang op maat als deze niet direct past. Hiervoor kun je een pijpsnijder, ijzerzaag of haakse slijper gebruiken.

6. Bevestig de optrekstang tussen de twee beugels of doppen in het kozijn en begin met je oefeningen!

Ben je geholpen met deze informatie? We horen graag van je als je opmerkingen of vragen hebt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.