Muurbank - alles wat je moet weten - Complete gids - Breed Metaal
☑️ Gratis verzonden
☑️ Gemaakt in Nederland
☑️ Eenvoudig te assembleren

☑️  Altijd gratis verzending   ☑️  Gemaakt in Nederland   ☑️  Eenvoudig te assembleren

Muurbank – alles wat je moet weten – Complete gids

  Add a header to begin generating the table of contents
  Ben jij op zoek naar een muurbank maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Deze gids geeft je alle informatie die je nodig hebt om straks jouw perfecte muurbank te kunnen kiezen.

  Inleiding Muurbank

  Er zijn verschillende types muurbanken verkrijgbaar. Wij hebben ze op een rijtje gezet om je meer duidelijkheid te geven bij het zoeken naar de perfecte oplossing voor jou. Kies jij voor een muurbank opklapbaar of vast?

  Naam: Muurbank, Gevelbank of Wandbank

  Zowel muurbank als gevelbank wordt gebruikt om een bankje aan te duiden dat bevestigd wordt aan een muur. De naam muurbank geeft aan dat de bank aan iedere muur bevestigd kan worden waarbij een gevelbank doet lijken dat deze alleen geschikt is voor een (buiten)gevel. Echter is dit vaak gewoon een andere naam voor hetzelfde type product. Je kan er echter wel vanuit gaan dat een gevelbank geschikt is voor buiten waarbij sommige producten die aangeduid zijn als muurbank, beter geschikt zijn voor binnentoepassingen. Ze zijn dan minder roestbestendig en zullen buiten snel achteruit gaan. (denk aan bankjes die wel eens bij musea aan de muur hangen) Een wandbank is vaak een op maat gemaakte bank die bevestigd zit tegen de wand maar waarbij het gewicht tot steunt op de grond.
  meubelenmaatwerk wandbank
  Wandbank van meubelenmaatwerk.nl

  Muurbank opklapbaar of vast

  Wij hebben onderscheid gemaakt in 2 hoofdcategorieën. Namelijk de klapbare muurbank en de vaste muurbank. De klapbare muurbanken kunnen zowel een opklapbaar bankje zijn als een neerklapbaar bankje.
  Klapbare gevelbank
  Vaste gevelbank
  Vaste muurbank van het merk MuurBank
  In de blog Gevelbank kopen – Waar je op moet letten hebben we hier al meer over geschreven.

  Vaste Muurbank

  Een vaste muurbank is robuust maar heeft geen mogelijkheid om op te klappen of neer te klappen. Daardoor is het niet altijd handig, zeker niet wanneer je de muurbank aan de voorzijde van je huis wil plaatsen op de openbare stoep. In dit geval is een opklapbaar bankje voor buiten beter. Wil je de muurbank echter in je eigen tuin plaatsen dan kan het soms prima passen om een vaste muurbank te kiezen. Het voordeel is dat vaste muurbanken vaak wat goedkoper zijn.

  Klapbare muurbank

  Klapbare muurbanken zijn er in twee versies; banken waarbij het zitvlak naar beneden klapt (neerklappen/neerklapbaar) en waarbij het zitvlak naar boven klapt (opklappen/opklapbaar). Er zijn ook versies die beide kunnen en je altijd de mogelijkheid geven de beste keuze te maken. Ook onze gevelbank is zo ontworpen dat het zitvlak zowel omhoog als naar beneden geklapt kan worden. 

  Opklappen

  Muurbanken waarbij het zitvlak omhoog klapt zijn vaak niet praktisch wanneer je ze onder een raam monteert. Ze zullen omhoog geklapt een deel van je raam bedekken. Dit blokkeert je uitzicht en je kan dan beter een muurbank kiezen die omlaag klapt. Een opklapbare bank is dan niet helemaal geschikt. Het is echter wel handig als je bijvoorbeeld een tuintje onder je muurbank wil plaatsen. muurbank breed metaal

  Neerklappen

  Muurbanken waarbij het zitvlak omlaag klapt zijn er ook. Er moet wel voldoende ruimte onder de opgehangen bank zitten om het zitvlak omlaag te klappen. Wil je de bank extreem laag ophangen dan kan het beter zijn om een opklapbare bank te kopen omdat zo’n muurbank anders bij het omlaag klappen tegen de stoep komt. Ook als je een lichtschacht naar je kelder hebt zitten onder de muurbank kan het beter zijn een muurbank te kiezen waar de zitting omhoog klapt. Zo blokkeer je het licht niet.
  gevelbank opklapbaar of vast Breed Metaal
  Lichtschacht onder de bank

  Rugleuning

  Er zijn tevens opklapbare banken te koop met een geïntegreerde rugleuning. Deze muurbanken bieden extra comfort door extra rugsteun te bieden. Het grootste nadeel van deze constructie treed op wanneer men de bank voor een raam met overstekend kozijn wil monteren. Omdat het kozijn voorbij de muur uitsteekt kan de bank niet altijd goed gemonteerd worden. De rugleuning moet dan onder het kozijn komen. Hierdoor is het  vooraf soms moeilijk te zien of de muurbank geschikt is voor plaatsing op jouw gevel. Hopelijk heb je iets gehad aan de informatie in deze blog? Mocht je nog vragen hebben, dan geven we je graag advies over welk type muurbank geschikt is voor je. Heb je interesse in een muurbank? Klik hier om naar onze webshop te gaan. Lees hier de volgende blog in deze serie: Hoe monteer ik een gevelbank met pluggen

  Laat een reactie achter

  Your email address will not be published.