De ideale hoogte van een optrekstang - Breed Metaal
☑️ Gratis verzonden
☑️ Gemaakt in Nederland
☑️ Eenvoudig te assembleren

☑️  Altijd gratis verzending   ☑️  Gemaakt in Nederland   ☑️  Eenvoudig te assembleren

optrekstang

De ideale hoogte van een optrekstang

Snel Navigeren

Hoe hoog moet ik mijn optrekstang hangen? Monteer je de stang te laag, dan raken je voeten de vloer. Installeer je de stang te hoog, dan kan je er niet bij met je handen. Er is geen standaard hoogte afgesproken omdat de ideale hoogte verschilt per persoon en afhankelijk is van je eigen lichaamslengte.

Voor je begint met het monteren van een optrekstang is het belangrijk om te beginnen met de hoogte te bepalen waarop de optrekstang moet hangen.

De perfecte hoogte van een optrekstang

Voor de meeste mensen geldt; Hang de optrekstang op een hoogte zodanig dat wanneer je gestrekt aan de optrekstang hangt, je tenen de vloer net niet raken.
Over het algemeen doe je de perfecte pull up door je knieën iets te buigen en zo je core (buik- en rugspieren, het middenrif en de bekkenbodem) aangespannen te houden. Je benen kruisen kan ook helpen om stabiliteit te creëren. Hoe bepaal je de perfecte hoogte? We leggen het hieronder uit.

Stappenplan hoogte optrekstang bepalen

  • Trek schoenen aan en sta met je voeten plat op de grond.
  • Strek je armen in de lucht.
  • De optrekstang moet op zo’n hoogte hangen dat je deze met het midden van je vingers aanraakt. Zo kan je zonder te springen de optrekstang vastpakken. Je gaat dan namelijk op je tenen staan om een goede grip te krijgen.

 

hoogte optrekstang ophangen

Zie een demonstratie in deze video.

Hoogte optrekstang bij oefeningen als Butterflies en Kipping

Wil je butterflies of kipping doen op de optrekstang, dan moet de stang hoger hangen. Je wilt immers niet dat je voeten de grond raken wanneer je met benen gestrekt hangt.

Het is dan een goed idee om de stang zo’n 15cm hoger te hangen dan het bovenste puntje van je uitgestrekte handen. Let op: Je moet dan wel een kleine sprong maken om de stang beet te pakken.

hoogte optrekstang ophangen

Ideale hoogte optrekstang bij gebruik door meerdere mensen

Wanneer je van plan bent de optrekstang met meerdere mensen te gebruiken zal je wellicht de hoogte van de stang anders willen dan wanneer je de enige gebruiker bent. Het beste is om de optrekstang dan zo op te hangen dat deze de ideale hoogte heeft voor de langste gebruiker. Kleinere sporters kunnen dan een krukje gebruiken om de optrekstang beet te pakken. Let er wel op dat je genoeg hoogte boven de stang over houdt.

Beperkte hoogte beschikbaar

Wanneer je de optrekstang binnen of onder een afdak monteert, kan het zijn dat het plafond je beperkt in je hoogte. Zorg ervoor dat je 50-60cm ruimte hebt boven de optrekstang. Je wilt niet een pull up doen en vervolgens met je hoofd tegen het plafond stoten. In dit geval zal je je optrekstang lager moeten hangen en je pull ups moeten uitvoeren met gebogen knieën. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je je core beter traint dan wanneer je pull ups uitvoert met gestrekte benen. Op strongfirst.com hebben ze het hier uitgebreid over.

Breed Metaal heeft in het verleden optrekstangen op maat gemaakt voor klanten door heel Nederland. Tegenwoordig verkopen wij ook een optrekstang voor in je deurpost. Deze optrekstang is extra stevig en het ontwerp levert een maximaal gebruiksgemak. Het is ontworpen en ontwikkelt voor de thuissporter met beperkte ruimte die maximale veiligheid wenst. Meer informatie kun je vinden op optrekstang the Bar.

Wanneer je twijfels hebt over het ophangen van je optrekstang, neem dan contact op met een professional. Een echte klusjesman of aannemer kan je dan verder helpen met advies of de installatie.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.