Raambeslag gesmeed - Breed Metaal
☑️ Gratis verzonden
☑️ Gemaakt in Nederland
☑️ Eenvoudig te assembleren

☑️  Altijd gratis verzending   ☑️  Gemaakt in Nederland   ☑️  Eenvoudig te assembleren

Raambeslag gesmeed

Een klant uit Groenekan, nabij Utrecht, benaderde mij voor het maken van luikbeslag. Het ging om sluitingen waarmee hij zijn raamluiken kon dichtmaken in geval van storm of lange vakanties. Het luikbeslag moest op maat gemaakt worden.

Het beslag wat in winkels verkocht werd voldeed niet aan de wensen. En aangezien nagenoeg alle winkels online ook geen maatwerk aanbieden kwam de klant bij mij terecht.

Het was vooral belangrijk om een extra lange arm aan de haak te hebben. Het gehele beslag moest sterk genoeg zijn uitgevoerd zodat deze een storm kunnen weerstaan.

In overleg heb ik drie ontwerpen voorgesteld. Uiteindelijk koos de klant voor een combinatie van smeed en laswerk. Ik heb in dit ontwerp drie sluitingen gemaakt.

De haak is met een grote klinknagel verbonden aan het hoekprofiel. Deze is daarna in de smeedoven weer gegloeid en de haak heeft ietsje ruimte om wel rond te kunnen draaien.

Het staal is na het smeden en lassen bewerkt met een roestwerende menie. Daarna is er een laag zwarte metaallak overheen gegaan. Zo kunnen de haken jarenlang gebruikt worden voor ze sporen van roest beginnen te tonen. Het is ook mogelijk thermisch verzinken op het smeedwerk toe te passen toe te passen. Deze bewerking zorgt ervoor dat een dikke zinklaag op het staal gevormd wordt wat tot een nog langere levensduur leidt.